Hírek

Publikálj az SD 12. számában!

Örömmel hirdetjük meg a Scientia Denique legújabb számának előkészítését! Várjuk diákok, doktoranduszok és fiatal kutatók írásait kiadványunk 12. számába, amely a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetségének gondozásában jelenik meg.


Bolygónk, a FÖLD

Az erdők, folyók, tavak, tengerek és óceánok, hegyvidékek, sivatagok és ezek élővilágai nem nekünk köszönhetően élnek, de részünk van a pusztulásukban. Mindenki tehet valamit azért, hogy kevésbé terheljük meg Földanyánkat.


Megalakult a Scientia Denique Szerkesztőbizottsága és csapata

Örömmel jelentjük be, hogy a KMDFKSZ Elnökségének 2021. március 29-ei döntésének értelmében megalakult a Scientia Denique Szerkesztőbizottsága és tanácsadói csapata.


Academic English a Momentum Doctorandus Szervezésében

A Momentum Doctorandus idén online formátumban szervezi meg Academic English képzését, amely ezúttal 10 alkalmas lesz.


Kutatás négy fal között

Egy négytagú kutatócsapat – Aczél Balázs, Kovács Márton, Tanja van der Lippe és Szászi Barnabás – több mint 700 kutatót kérdezett meg nemzetközi viszonylatban az elmúlt év kapcsán, hogy az új munkaformák és maga a karantén hogyan hatottak teljesítményükre.


A Müon

A Chicago melletti Fermilab nemzeti laboratóriumban a Müon g-2 kísérlet első eredményei azt mutatják, hogy a müonok, mint elemi részecskék nem a részecskefizika standard modellje által megjósolt módon viselkednek