Események/Hírek

Megalakult a Scientia Denique Szerkesztőbizottsága és tanácsadói csapata

Forrás: SD Szerkesztőség Létrehozva:

A Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsége Elnökségének 2021. március 29-ei döntésének értelmében megalakult a Scientia Denique Szerkesztőbizottsága és tanácsadói csapata, melynek megbízatása 2 évre, azaz 2023 márciusáig szól.

Bár a Scientia Denique a KMDFKSZ fő tudományos kiadványaként már majdnem tíz éve létezik, most érkezett el az idő arra, hogy az SD a szervezeten belül is önálló entitássá váljon. Ehhez első lépésként a szövetség Közgyűlése elfogadta a KMDFKSZ Alapszabályának kiegészítését, amelyben már külön cikkely rendelkezik a Scientia Denique-ről. A következő lépcsőfok a szerkesztőség hivatalos kinevezése volt. A KMDFKSZ Elnöksége főszerkesztőknek egyhangúlag Turányi Tatjánát választotta meg, aki az egyik alapítója és az első megjelenése óta szerkesztője a kiadványnak.

Az SD szervezeti és működési szabályának értelmében a főszerkesztő kijelölheti a szerkesztőbizottság és a tanácsadói csapat tagjait, akiket szintén a KMDFKSZ Elnöksége hagy jóvá. Ennek értelmében lettek megválasztva – szintén egyhangúlag – a szerkesztőbizottság további tagjai. Így dr. Seremet Sándor, az SD másik alapítója, lett a főszerkesztő-helyettes, Lőrinc Ingrid – a KDMFKSZ elnökeként – a kiadásért felelős szerkesztő, Bence Norbert pedig szerkesztő és webmester. A Scientia Denique olvasószerkesztője az elkövetkezendő két esztendőben Horváth Attila lesz. A szerkesztőbizottságot három szakreferens is segíti majd. Fazekas Andrea kommunikációs referensként, Kosztur András bölcsész- és társadalomtudományi szakreferensként, Szanyi István pedig természettudományi szakreferensként erősítik a csapatot.

Turányi Tatjána, immár a Scientia Denique főszerkesztőjeként, így nyilatkozott:
„Bár eddig nem volt hivatalos szerkesztősége az SD-nek, de mindig is többen dolgoztunk a kiadásán. A szakmai lektoraink, illetve a KMDFKSZ mindenkori elnöke szintén nagy szerepet vállaltak az SD körüli munkálatokban. Örömömre szolgál, hogy egy valódi közösség alakult a kiadvány köré és így a csapatot sem volt nehéz felállítani. Megtisztelő számomra, hogy még mindig tehetek az SD-ért, és a továbbiakban is azon leszek, hogy az a kiadásával minél több fiatal magyar kutató jusson szóhoz, szakmai támogatáshoz és a tudománnyal kapcsolatos hírekhez.

– .

#SDinfo